Cricket, King Of Sports

De wedstrijd van afgelopen zondag stond in schril contrast met de week ervoor. Lieten wij tegen de Kikkers in de regen nog 10 of meer vangen vallen, nu was het mooi weer (op een waterhoos na) en fielden en bowlden wij als Overijsselse tijgers.

What's the score ?

What's the score ?

Aan het fielden ging, na een wederom gewonnen toss, natuurlijk wel het batten vooraf. En dat batten behoeft enige nadere toelichting. Ondanks een inspirerend verhaal van Neville vooraf aan onze inning was de start dramatisch. Na ongeveer 10 overs hadden wij het schamele totaal van 27 op het bord voor maar liefst 4 wickets. De schoonheid van het cricketspel ontvouwde zich in de daarop volgende overs met “some sensible batting”. De euforie van de snelle start van de Friezen kantelde langzaam naar frustratie over het uitblijven het volgende wicket. Hiermee werd de grip op de wedstrijd door Zwolle overgenomen en keerden de kansen. De runrate begon langzamerhand op te lopen en de inning eindigde in een voor dit veld acceptabele 140 runs.

Wij nuttigden een voedzame lunch met onze Frieze cricketvrienden waarbij zowel wij als zij geloofden in een overwinning. Eenmaal weer op het lange gras van de voetbal vereniging Jubbega toonden onze openingsbowlers hun ware kracht en gunden de openingsbatsmen weinig runs. Scherp fielden verhoogde de druk op youngster Pazarowski. Deze getalenteerde batsman met een gemiddelde van boven de 50 werd door Arjan verleid tot een schot richting midwicket. Helaas voor hem stond daar een nog veel talentvollere fielder te weten Jawad die met een miraculeuze diving catch de batsman voor 11 aan de kant zette. Langzamerhand begonnen de wickets te vallen alhoewel Rein Peens de runrate op target wist te houden. Met nog 10 overs te gaan en een requiered runrate van 4 liep de spanning op. Ook de wickets bleven vallen door fantastisch bowlen van Moshin “sabbatical” Malik op zijn wondersloffen die er uiteindelijk 5 pakte. De mindere batsmen verschenen aan het wicket en de captain van CCF probeerde uit alle macht aan het levende wicket te blijven. De laatste over brak aan met nog 8 runs needed en 1 wicket te gaan. Asif Malik steeg boven zichzelf uit door zes yorkers te bowlen. Met nog 1 bal te gaan moesten de Friezen nog 7 runs scoren of een 6 voor de tie. De nummer elf stond echter aan het levende wicket en ook hij kon tegen het bowlinggeweld van Asif geen potten breken. De overwinning voor Zwolle was binnen.

Zelden heb ik zo’n spannende pot gespeeld. Het bier smaakte uitstekend en leidde ons zo af dat sommigen stiekem met de auto vertrokken en dat dus de laatste auto zes man met tassen moest vervoeren. Dinesh offerde zich op om tussen alle bags in de achterbak plaats te nemen….. alle bags? Nee bij thuiskomst bleek de teambag nog in Jubbega te staan! Ach, als je wint op deze manier maken dit soort triviale omissies echt niets uit! Cricket club Zwolle…. chapeau.

Tjard

Leave a Reply


Login