Zwolle – Qui Vive 0-2

De eerste nederlaag is een feit; en hoe! Men kan gerust van een afslachting spreken met een verschil van meer dan 200 runs. De dag begon al niet zo geweldig omdat wij dachten dat de wedstrijd om 11 uur begon en zij om 13 uur. Was wel erg gezellig in die twee verloren uurtjes waarin veel catching practice aan bod kwam en ook een soort minclinic rugby.

Daarmee was het hoogtepunt van de dag ook direct genoemd. De tegenstanders verkozen te batten en sloegen er vanaf bal 1 lustig op los. De runrate is de gehele innings niet onder de 7,5 geweest en als je je realiseert dat we 39,2 over hebben gefield kom je uit op 313 runs; wel all out….. chapeau voor onszelf.

Niet onder de indruk van het te maken totaal togen wij voor de bespreking naar de kleedkamer alwaar eenieder moest voorspellen hoeveel runs hij zou produceren. Als iedereen zich aan zijn woord had gehouden waren we ruim over de 313 heen gekomen. Hoe anders zou het lopen…. Binnen vijf overs zaten er drie ducks aan de kant. Opvallend was het uitstekende bowlen van alle vijf de bowlers die de bal zowel in als uit konden laten swingen.

Door 37 runs van Neville,veel extra’s en nog wat runs door Julian (5) Arjan (5) en Asif kwamen we net niet aan de honderd.

Dit was een te sterk team voor ons en waarschijnlijk voor deze klasse. Vreemd genoeg hebben ze toch al een keer verloren dus een kampioenschap zit er nog steeds in. “De kracht van het positieve denken” .

Wij gaan meer accenten leggen op het fielden en op de snellere bowlers bij onze trainingen zodat deze vernedering ons niet nogmaals ten deel zal vallen.

Van uw vaste scribent en golden duck

Login