Zwolle – CC Friesland 2 – 0

“it giet oan” dachten onze Friese tegenstanders ondanks het feit dat ze maar negen spelers konden opstellen voor de kraker tegen de nog ongeslagen Zwolse cricketlieden. Op een veld dat zo goed goed gemaaid was dat het de gladheid van Thialf benaderde mochten de gasten fielden van Neville nadat hij voor de verandering de toss eens gewonnen had.

Tegen negen man aantreden gaf ongewild een gevoel van onoverwinnelijkheid bij cc Zwolle wat leidde tot enige onderschatting. Toen de twee eerste overs achter de rug waren en er twee runs op het bord stonden voor 1 wicket was de euforie overgeslagen in een gevoel van onbehagen. De openingsbowlers waren van derde klasse niveau en vele malen beter dan de aanval van onze eerste twee tegenstanders.

Solide verdedigend wisten Jawad en Hassan langzamerhand te bekomen van de schrik. Zij behielden hun wicket in de eerste tien overs en de runrate kroop langzaam op naar 3 tot 4 per over. Op een briljante “delivery” werd Jawad “dismissed” voor 14 runs. Gelukkig raakte Hassan steeds meer op dreef kreeg het oog op de gevaarlijke ballen. Met verschillende oogverblindende pulls en hooks bereikte hij souverein de 50.

Een gescheurde hamstring opgelopen tijdens zijn vijftigste run kon hem niet van verder spelen weerhouden en met een substitute runner hamerde hij er lustig verder op los. Intussen viel het wicket van Tjard met een enigszins teleurstellende 30 en pikte onze captain de draad van het ondersteunen weer op. Schijnbaar onbewogen bereikte Hassan Mukadam de eerste century, een prestatie van ongekend formaat. Dat de rest van de battingorder relatief snel tenonder ging (Arjan en Neville uitgezonderd) kon de pret niet drukken. De lunch werd genuttigd met 271 runs in de tas.

Nooit is het totaal in bereik geweest van de friese cricketvrienden. Door prima bowlen van Asif (2 wickets) Arjan en Jawad en door het vasthouden van bijna alle vangkansen was de verwinning in ongeveer twintig overs een feit.

Hulde voor Zwolle, respect voor Friesland dat ze toch zijn gekomen.

Login