Wintertraining van Zwolle betaalt zich terug in Utrecht

HMS 2 – Zwolle CC 0-2

Het seizoen voor de “not so royal” cricket club Zwolle startte in Utrecht bij de voor ons onbekende Surinaams georiënteerde cricketclub HMS. Het fanatisme van Zwolle uitte zich in het feit dat we ruim voor de thuisspelende club op het voormalige honkbalveld aanwezig waren. Onder een wolkenvrije hemel met een aangenaam zonnetje genoten wij eerst van een bekertje heerlijke oploskoffie. Wij lieten ons niet uit het veld slaan toen captain Neville de toss verloor en togen na een echte mannen warming up de wei in. De veteranen van HMS zagen er niet uit als topatleten maar sloegen er met hun ruime ervaring lustig op los. Zij werden ook niet gehinderd door goed bowlen onzerzijds; zonder uitzondering werd zeer slordig gebowld wat resulteerde in maar liefst 89 extra’s. We speelden  dus in feite bijna 15 overs meer dan de gebruikelijke 40 (alvast oefenen voor de hoofdklasse?). Om de malaise van het bowlen nog wat dieper te maken werden in de eerste 6 over twee vangen gemist. Gelukkig brak Gert de ban met de eerste vang van het seizoen al snel gevolgd door wicket van Asif en een vang van Arjan. Waarschijnlijk wat gemakzuchtig geworden zakten we weer in een diep dal waardoor de tegenstanders een behoorlijk totaal op het bord konden brengen. Een magnifieke overhead running catch van Tjard was niet genoeg om de malaise te doen vergeten. HMS 209 voor 7 in 40 overs.

De broodnodige peptalk van Nev tijdens de lunch deed wonderen. De opening van Jawad en Paul was gedegen en aantrekkelijk. Het voornemen van Paul “Boycott” Bakker om dit seizoen wat meer agressieve batting te laten zien was duidelijk. Helaas strandde zijn voornemen bij het voor zes willen slaan van een wide ball. Hij werd gevangen op square leg na twee runs. De volgende partnership bleek van nog hoger niveau en het gemiddelde kroop langzaam naar de benodigde 5 runs er over. Helaas kwam er aan de inning van Hassan te vroeg een einde met 31. Jawad was echter goed op dreef en met enkele uitstekende boundaries schroefde hij gesteund door Tjard het gemiddelde op naar zes per over. Op 72 strandde Jawad na een vang op point. Geen zorgen voor Zwolle want het scoringstempo kon worden voortgezet door Tjard en Dinesh. In het zicht van de haven met nog 16 runs te gaan werd het de captain gegund ook nog wat runs op het bord te zetten. Bijna was ook Nevillle vroegtijdig aan de kant maar gelukkig werd een skyer op mid off gemist door een van onze gastheren. Uiteindelijk werd het totaal voor 4 wickets en in 32 overs gemaakt. De eerste overwinning van Zwolle was binnen!

Het was vandaag overduidelijk dat de batting training met de bowlingmachine vruchten had afgeworpen. Twee half centuries, 31, 22 en 13 not out  gescoord door degenen vaak aanwezig waren  geweest op de zaal training. Tip voor volgend jaar: ook aandacht voor fielding en bowling in het voor seizoen. Voor dit seizoen zie ik graag een hoge opkomst o de training van vrijdag! Succes donderdag tegen Baarn

 

Leave a Reply


Login