Zwolle 1 – Gelre 1, 2-0

Julian van Dijk ducked

Julian van Dijk

Op 24 juli 2011 is cricket geschiedenis geschreven. In de eerste plaats omdat deze wedstrijd werd gespeeld terwijl de gehele dag de regen op het kersverse veld neerdaalde. Ten tweede was het de allereerste thuiswedstrijd van de vorig jaar april opgerichte cricket club Zwolle. Dat deze wedstrijd tegen Gelre cricket uit Zutphen uitdraaide op een eclatante overwinning voor Zwolle was, gezien het enthousiasme van spelers en supporters, eigenlijk geen verrassing.

Een groot compliment en veel dank gaat uit naar de spelers van Gelre die de moeite hadden genomen naar Zwolle af te reizen ondanks de abominabele weersvoorspelling. De kunstgras pitch die woensdag was geleverd en donderdag al speelklaar was lag er ondanks de vele regen van de afgelopen nacht uitstekend bij. Het veld vertoonde op enkele plekken na hoegenaamd geen plassen zodat in goed overleg werd besloten om om12 uur de eerste bal te bowlen. Captain Neville Andrew had de toss gewonnen en verkoos te fielden.

Op de eerste bal van de tweede over bowlde Arjan Scheve, geinspireerd door de door hemzelf aangelegde pitch, een fabelachtige bal en nam het eerste Zwolse thuiswicket in de geschiedenis. Ook het tweede wicket was voor Scheve. De andere openingsbowler Hassan Mukadam deed hier niet voor onder en nam in totaal 5 wickets. Scheve eindigde zijn 10 overs met een uitmuntende 4 voor 22. Gelre was in 21 overs uit voor 62 runs.

Een uitstekende lunch werd genuttigd om vol goede moed aan de Zwolse innings te beginnen. De snelle val van twee wickets bracht Mukadam niet van zijn stuk. Tezamen met Asif Malik werd voorzichtig een totaal opgebouwd. Uiteindelijk werd het vereiste aantal runs vakkundig gehaald door een solide samenwerking tussen Mukadam en de Haan. De eerste thuisoverwinning van Zwolle was een feit.

In het knusse clubhuis van cricket club Zwolle werd na afloop getoast met champagne op de eerste wedstrijd op Zwols grondgebied. Gelukkig is de regen geen spelbreker gebleken en werd deze dag in alle opzichten een succes.

Leave a Reply


Login