Zwolle 1 – Quick 1888 2, uitslag 0-2

Catches, wides and no balls

Wat kun je je verheugen op een zondag middag cricket. Ik keek er al weer twee weken naar uit; het beoefenen van de King of Sports als liefhebberij, hobby en aangenaam tijdverdrijf met een stel gezellige en gedreven kerels en één fanatieke dame. Gezien de prestaties van de
afgelopen vier wedstrijden was de verwachting dan ook hoog gespannen voor de wedstrijd tegen Nijmegen. De dag begon goed met het winnen van de toss.

Het vervolg was grotendeels dramatisch. Twee snelle wickets van Julian(wide aan off, wide aan leg, wicket en deze cyclus in zijn tweede over opnieuw) leken de start van een grootse fielding prestatie. De klad kwam er snel in met drie gemiste vangen en in zijn totaliteit 72 extra’s waardoor de flow eruit raakte en het totaal van de tegenstander zienderogen steeg.

Een doorbraak leek zich aan te kondigen door drie wickets van de Haan maar deze werd in zijn laatste overs genadeloos wegghamerd door captain Victor Dreis van Quick (3 voor 60). De geweldige catch van Neville was een positieve uitzondering op de malaise als mede de runouts van Moshin en Arjan.

Op de laatste bal van de Nijmeegse innings werd het wicket van de zestienjarige en nog erg kleine dame Saza (of iets dergelijks) na een keurige battingbeurt als laatste bat(s)woman genomen. Het gigantische totaal van 249 runs prijkte trots op het scoreboard.

Enigszins geintimideerd maar door een peptalk van Neville weer in de juiste state of mind gebracht startten wij aan onze monsteropdracht van ruim 6 runs per over. Danish en Hassan beten de spits af met agressief battinggedrag wat resulteerde in een goede start. Danish
rukte uit op de legspinner, miste de bal en werd gestumpt. Toen was het de beurt aan onze hardhitting captain. Als in een wervelwind vlogen de ballen links en rechts over de boudary en na enkele overs was de runrate opgelopen tot 10 per over! De hoop in de Zwolse cricketharten veranderde langzaam in vertrouwen op een goede afloop toen het noodlot toesloeg. De hitte en de daarmee gepaard gaande dehydratie zorgden voor een “blurry sight” bij Neville die een slechte fulltoss in de handen van de cover deponeerde. Deze slag zou Zwolle niet te boven komen. Het ene na het andere wicket viel. Een sensationeel snelle 29 runs in 15 ballen ! van powerhitter Scheve (zijn naam slaat ook op de stand van zijn bat)
keerden het tij niet en al snel werd het een uitzichtloze missie. Nog wel konden wij in de laatste overs voor de overgave nog genieten van enkele verrukkelijk boundaries van Assif Malik zodat we nog een respectabel totaal op het bord koneden zetten van 163. Gezien het aantal overs een keurige prestatie namelijk 7 runs per over. Volgende keer de volle 40 overs zodat we op een totaal van 280 uit kunnen komen!

Concluderen kunnen we zeggen dat de wedstrijd verloren is gegaan door gemiste vangen en teveel extra’s. Reden temeer om hier in de training van aanstaande vrijdag extra aandacht aan te besteden, heren! 
Op naar de volgende match en ongetwijfeld de volgende twee punten…..

Van uw vaste cricketcorrespondent Tjard de Haan

Login