Salland 2 – Zwolle 1, uitslag 0-2

Wat veel clubs in klasse 4B hindert is een tekort aan spelers. Hoe anders is dat bij de jongste cricket club van Zwolle! Met maarliefst dertien man stonden wij te popelen om het welhaast heilige gras van Salland te betreden. Dit keer hoefde Neville de toss niet te winnen omdat Salland wilde batten en Zwolle fielden. We laten in het midden wat de uitkomst was van de toss om des keizers baard …

Het moet nogmaals gezegd worden dat het tweede (!) veld van Salland er schitterend bij lag zeker vanwege het graswicket. Waarschijnlijk was het de bewondering over zoveel moois waardoor we nogal dromerig startten; dit gezegd met enig gevoel voor understatement. Mister wide en mister no-ball waren de topscorers aan Sallandse zijde maar wat nog veel erger was het groot aantal gemiste vangen. Bij één van deze zogeheten “sitters” waande Julian zich in Camp Nou, alwaar hij dacht de bal even stil te leggen op de borst. Gelukkig probeerde onze praeses de bal niet terug te koppen want dat had desastreuse gevolgen gehad. Niet alleen voor hem zelf maar ook voor het verdere verloop van de wedstrijd want Julian bleek later op de dag nog veel voor ons in petto te hebben…..

Gert van Maurik, bowling voor Zwolle

Gert van Maurik, bowling voor Zwolle

De Sallandse openers, met de sympathieke Theo Sikkema als gangmaker, bouwden een aardig totaal op totdat een tussentijdse donderpreek van sir Neville Andrews een totale verandering in de wedstrijd teweeg bracht. Het bowlen van de Haan werd een (voor de meesten) onverwacht succes met 5 wickets voor 35 runs in 10 overs. De catch van onze youngster Danish Malik was van uitzonderlijke schoonheid en bracht de val teweeg van de gevaarlijkste speler van Salland. De onervaren cricketers onder ons waren ook getuige van de eerste stumping van hun leven. Dit was in de korte historie van de club nog niet voorgekomen naar de mening van ondergetekende. Gewoontegetrouw nam Hassan ook wat wickets. Een belangrijke mijlpaal was de keurige laatste over van Gert van Maurik, één van de mannen van het eerste uur. Gert, de wickets komen eraan!

Zwolle verlaat het veld na de 1st innings

Toch was de ommekeer te laat ingezet want Zwolle moest de volle 40 overs in het veld blijven staan ondanks de numerieke minderheid (9 spelers) van Salland. Wellicht moeten we in de toekomst niet te lief zijn voor de mee cricketende dames en gewoon onze “maligne” openingsbowler Scheve de vrouwelijke tail laten oprollen (goed voor zijn statistics ;-)). Het te achterhalen totaal was 167 alhoewel….. in de laatste over voor het einde van onze innings verscheen plotseling 168 op het scoreboard; een vreemde maar vermakelijke dwaling van de verder voortreffelijke scorers en supporters Paul Bakker en Annefleure Snoek.

 

De scorers

De scorers, Annefleure en Paul

Zwolle diende iets meer dan 4 runs per over te produceren op een gevaarlijk openingsduo van Sallandse bowlers. Hassan en Tjard lieten zich (soms met enig fortuin) niet gek maken en prikten de benodigde 4 per over, met af en toe een fijne boundary, bij elkaar. Het eerste
wicket viel na ongeveer 10 overs al snel gevolgd door het tweede na een moedige run van onze gewaardeerde secretaris Brian Bosch. De draad van de vereeiste runrate werd goed opgepakt door Danish. Het volgende wicket viel, maar ook nu weer werd het goede werk door de volgende batsman Dinesh voortgezet. Aan de kant was er geen twijfel of het totaal door ons gemaakt zou worden want we hadden onze crack Neville nog achter de hand. Toen deze het strijdperk betrad werden onze verwachtingen in eerste instantie ook vervuld met een paar machtige vieren. Toch wist de captain de spanning weer terug te brengen in de harten van de Zwollenaren. Gevangen op mid wicket met nog een dertigtal runs voor de boeg. In het partnership met Neville had Julian al laten zien dat de training zijn vruchten had afgeworpen.

Met keurige defensive strokes en het voor 4 slaan van de slechte bal stond hij garant vooreen heerlijk eind van de wedstrijd samen met zijn strijdmakker Arjan die het verlies van het wicket van Neville snel deed vergeten. Het totaal werd gepasseerd voor 6 wickets. Ogenschijnlijk fluitend maar intussen een grote inspanning leverend veroverde Zwolle zijn derde overwinning!

Bravo voor de “team-effort” en op naar de nummer één positie.

Van uw vaste correspondent

Login