Son 1 – Zwolle 1, uitslag 0-2

Wat een verschil of je onder of boven de rivieren woont in ons toch zo kleine land. Terwijl in Zwolle de hemelsluizen werden opengezet op het moment van verzamelen werd “the cricketground”in Son reeds verwarmd door de zon. Vol goede moed en na enig aandringen bij de mooiweer cricketers van de familie Malik togen wij naar het Brabantse land. Daar werden wij al op de parkeerplaats enthousiast verwelkomd door de spelers van Son die kennelijk reikhalzend uitkeken naar de “rookies” van het Nederlandse cricket.

Onze captain won voor het eerst van zijn leven de toss voor Zwolle waarmee een zekere trend gezet werd. Denkend aan onze blamerende battingperformance enkele dagen eerder in Hengelo verkoos Neville te fielden. Dit bleek een uitstekende keus. Het fanatisme van het gehele elftal werd door onze openingsbowler Arjan Scheve tot uiting gebracht in een vijandige eerste over met direct een belangrijk wicket. Zeer vermeldenswaard is de uitmuntende vang van onze pater familias Jeroen  Thon die een kogel op point zonder blikken of blozen ving.

Door het scherpe fielden en doorgaans nette bowlen (met uitzondering van 31 wides) werd goed gevolg gegeven aan dit mooie begin. De wickets vielen als rijpe appelen en werden ongeveer gelijkelijk verdeeld over de bowlers. Het was echt genieten in het veld van de inswingers van Danish Malik, de toverballen van Dinesh en de twee geweldige vangen van Hassan Mukadam. Son was all out voor 103 runs en daarmee lag de overwinning voor het grijpen.

De lunch was voedzaam en smakelijk zodat we met voldoende koolhydraten aan onze innings konden beginnen. Het openingspaar Julian van Dijk en Hassan hadden een lastige taak om de vrij snelle en gevaarlijke bowler Michiel Small te pareren. Zoals dat vaak gaat viel het eerste wicket in de tweede over op een veel minder gevaarlijke maar o zo accurate bowler die bovendien het geluk had dat de bal soms niet al te hoog opkwam. Julian’s wicket viel en dit luidde en lastige periode in. Al snel vielen ook de wickets van Danish, Dinesh en Hassan (25 voor 4). Een zenuwachtige start van de innings van ondergetekende resulteerde gelukkig niet in de val van nog een wicket. Nadat captain Neville Andrews zijn eerste vier over de boudary joeg was het over met de zenuwen en werden voornamelijk door veel eentjes en tweetjes de runs bij elkaar geslagen. (Cricket kan echt een vermoeiende sport zijn!). In de 34ste over had Neville (48 not out) genoeg van het runnen tussen de wickets en sloeg met een enorme zes en een elegante vier de winnende runs.

De gebruikelijk evaluatie van de captain in de kleedkamer had dit maal heel weinig verbeterpunten en met trots konden wij aan het bier met onze uitermate sympathieke tegenstanders. We kijken uit naar de thuiswedstrijd tegen Son. De tweede overwinning van Zwolle is een feit en dat smaakt naar meer. Salland maak je borst maar nat!

Tjard de Haan

Login