Quick 1888 2 – Zwolle 1, uitslag 0-2

Cricket Club Zwolle wint haar eerste competitie wedstrijd tegen Quick 1888

Cricket Club Zwolle wint haar eerste competitie wedstrijd tegen Quick 1888

De eerste competitie wedstrijd van Cricket Club Zwolle vond op 15 mei plaats op het cricket veld van Quick 1888 uit Nijmegen. De toss werd gewonnen door Quick 1888 en Quick 1888 verkoos om te beginnen met batten. In de eerste 20 overs was het voor onze fast bowlers soms wat zoeken naar de juiste length in de ballen maar de run rate van Quick 1888 kon door zeer goed fielden laag gehouden worden op ongeveer 4 runs per over. Uiteindelijk begonnen in de tweede 20 overs van de eerste innings (40 overs) de ballen echt goed te vallen en de wickets bij Quick 1888 om te vallen, met uiteindelijk 5 wickets bowled for 159 runs in 40 overs. Na de lunch was het de beurt van Cricket Club Zwolle om de 159 runs van Quick 1888 te overtreffen. Na een goed begin waarin Zwolle al snel op 30 runs for 0 wickets kwam te staan kwam verloren we een aantal wickets door goed bowlen van Quick 1888 en een mooie vangbal van een van hun fielders. Toen daarna ook een van onze betere batsmen na een ongelukkige edge uitgevangen werd door de wicket keeper begonnen we enigszins te vrezen voor een slechte afloop. Uiteindelijk werd het een behoorlijke thriller waarin nog twee Zwollenaren met een Golden Duck (first ball out) het veld moesten verlaten maar onze captain en first class batsman, Neville, Andrews, de klus voor ons klaarde met 68 runs en in de 35e over Quick 1888 aan het kortste eind trok na een mooie boundary waarmee Zwolle op 161 runs kwam en Quick 1888 daarmee versloeg by 1 wicket. Fantastisch natuurlijk om de eerste wedstrijd ooit winnend af te sluiten ! Dat smaakt naar meer !

Login